A Szcientológia Kereszt Egy mai Vallás Elmélete és Gyakorlata Szcientológia
Válassz egy nyelvet
Keresés
-->
A Nemzetközi Szcientológia Egyház által összeállított tájékoztató kézikönyo Otthon
Tartalom
A Szcientológia Egyház hitvallásaBevezető
Fejezetek
Függelékek
1. függelék A Szcientológia vallás teológiai alapjai
2. függelék Szcientológia: Vallási rendszerének és doktrínáinak elemzése és összehasonlítása
3. függelék Szcientológia: A vallás ismérvei
4. függelék Szcientológia, Kozmológiai, antropológiai, etikai és metodológiai rendszer
5. függelék Szcientológia: Egy új vallás elemzése és áttekintése
6. függelék Szcientológia és korabeli vallásdefiníciók a társadalomtudományokban
7. függelék Szcientológia: Egy igazi vallás
8. függelék Szcientológia: Összefüggés a Szcientológia és más vallások között
9. függelék A Szcientológia vallásként való hivatalos elismerése
10. függelék L. Ron Hubbard könyvei a Szcientológiáról
Szcientológia egyházak és missziók
Bibliográfia


I. Szakmai háttér

Filozófiai és politikatudományi B. A. címemet a Concordia College-ban (Moorhead, Minnesota állam, USA) szereztem dicsérettel, 1964-ben. Sacrae Theologiae Baccalaureus címemet a Harvard Egyetemen a Harvard Divinity Schooltól (Cambridge, Massachusetts állam, USA) kaptam dicsérettel, 1967-ben. M. A. és Ph. D. címeimet különleges vallástudományból a Torontói Egyetemen belül működő University of St. Michaelís College-ban, az Institute of Christian Thought nevű intézetben (Torontó, Ontario állam, Kanada) szereztem kitüntetéssel, 1972-ben, illetve 1976-ban. Disszertációm címe „Történelem és eszkatológia Jonathan Edwards: A Heimert-értekezés kritikája című írásában” volt.

Tanítottam a Concordia College-ban (Moorhead, Minnesota állam, 1966 nyara), a Waterloo-i Evangélikus Egyetemen (Waterloo, Ontario állam, 1967-1969), a Windsori Egyetemen (Windsor, Ontario állam, 1972 és 1973 nyara), a Torontói Egyetem levelező kurzusán (Toronto, Ontario állam, 1972), valamint 1973 óta a Waterloo-i Egyetemen a Renison College-ban (Waterloo, Ontario állam). A Waterloo-i Egyetemen a Renison College vallás- és kultúraprofesszoraként működöm, valamint társprofesszora vagyok a Társadalmi Fejlődéstudománynak. 1982 óta dolgozom a Waterloo-i Egyetem és a Guelphi Egyetem Reformációtörténeti Konzorciumának kisegítő karán. Voltam a Waterloo-i Egyetem Vallástudományi Tanszékének vezetője (1987-1993) is, jelenleg pedig a Waterloo-i Egyetem vallástudományi M. A. végzőseinek elöljárója vagyok.

Vendégtudósként működtem a Cambrige-i Egyetemen (Cambridge, Nagy-Britannia, 1980), az Iszlám Tudományok Indiai Intézetében (Új-Delhi, India, 1986), a Madrasi Egyetem Dr. S. Radakrisnan Haladó Filozófiatudományi Intézetében (Madras, India, 1987), a Hamdard Egyetemen (Új-Delhi, India, 1987), valamint a Nairobi Egyetemen (Nairobi, Kenya, 1994), továbbá tartottam előadásokat Ázsia, Afrika, Latin-Amerika és Európa számos egyetemén is.

Folytatás

  Előző Következő

Oldal eleje
Lépj Kapcsolatba Szójegyzék Könyvesbolt Az Ön véleménye Kapcsolódó Oldalak