A Szcientológia Kereszt Egy mai Vallás Elmélete és Gyakorlata Szcientológia
Válassz egy nyelvet
Keresés
-->
A Nemzetközi Szcientológia Egyház által összeállított tájékoztató kézikönyo Otthon
Tartalom
A Szcientológia Egyház hitvallásaBevezető
Fejezetek
1. fejezet A vallás meghatározása egy pluralista társadalomban
2. fejezet A Szcientológia vallás tantételei
3. fejezet A Szcientológia vallásgyakorlata
4. fejezet A Szcientológia vallás Írásai és szimbólumai
5. fejezet A Szcientológia vallás szervezetei
6. fejezet A Szcientológusok közösségi tevékenysége
7. fejezet L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítója
Függelékek
Szcientológia egyházak és missziók
Bibliográfia7. Prof. Urbano Alonso Galan
teológus és filozófus, Madrid

Alonso professzor is a háromágú megközelítés egyik adaptációját használta fel, a dogmára, a rituáléra, a szervezetre és a szellemi célra összpontosítva. Megállapította, hogy a Szcientológia magába foglalja a következőt: „személyek közössége, akik egy komplex hiedelemtömeggel egyesültek, a végtelen, a szent keresésében, igyekezve az embert helyes viszonyába elhelyezni az istenséggel”, és azt a következtetést vonta le, hogy „a Szcientológia hiánytalanul teljesíti azokat a követelményeket, amelyeket bármely vallással szemben támasztani lehet”.

Ezen jól megalapozott, mélyreható és kiegyensúlyozott szakértői véleményeket tucatnyi másik támasztja alá. Összességükben a „morális szempontból semleges” szabványokat használó vélemények a vallásos gondolkodás és gyakorlat elemzésének igen változatos megközelítéseit szemléltetik. Egyértelmű a döntésük, hogy a Szcientológia minden tekintetben hiteles vallás.

Ezen szakértői vélemények mindegyike lenyűgözően írja le bármely vallás lényegi jellemzőit, valamint azt, hogy ezen jellemzők hogyan nyilvánulnak meg a Szcientológiában. Már ezeket olvasva is sokat nyer az ember, de további dimenziók nyílnak azáltal, ami ezután következik: a Szcientológia vallás leírása, amely félreérthetetlenül bemutatja hittételeinek, gyakorlatának és szervezetének transzcendens kiterjedéseit. E fejezeteket olvasva könnyedén megérthető, hogy a Szcientológia hogyan osztja más vallások alapvető jellemzőit, és hogyan látja el a fentiekben bemutatott általános funkciókat. S még talán egy ennél is fontosabbat érthet meg az olvasó – hogy a Szcientológia milyen eltökélten szenteli magát annak, hogy a lelki megváltás gyakorlati és elérhető eszközét felajánlja az embernek.

Folytatás

  Előző Következő

Oldal eleje
Lépj Kapcsolatba Szójegyzék Könyvesbolt Az Ön véleménye Kapcsolódó Oldalak