A Szcientológia Kereszt Egy mai Vallás Elmélete és Gyakorlata Szcientológia
Válassz egy nyelvet
Keresés
-->
A Nemzetközi Szcientológia Egyház által összeállított tájékoztató kézikönyo Otthon
Tartalom
A Szcientológia Egyház hitvallásaBevezető
Fejezetek
1. fejezet A vallás meghatározása egy pluralista társadalomban
2. fejezet A Szcientológia vallás tantételei
3. fejezet A Szcientológia vallásgyakorlata
4. fejezet A Szcientológia vallás Írásai és szimbólumai
5. fejezet A Szcientológia vallás szervezetei
6. fejezet A Szcientológusok közösségi tevékenysége
7. fejezet L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítója
Függelékek
Szcientológia egyházak és missziók
Bibliográfia


AUDITÁLÁS

[kép]
Az auditálásban a Szcientológus lelkész vagy auditor (balra) a Szcientológia vallás alapvető igazságait alkalmazza a hívőn (jobbra) az emberi szellem rehabilitációja érdekében.
Ezt úgy éri el, hogy segít az egyénnek megvizsgálni a saját létezését, valamint javítani azt a képességét, hogy szembenézzen azzal, hogy ki ő és hol van. Az auditor és az auditálás kifejezés a latin audire szóból számaznak, ami annyit jelent, hogy „valaki, aki meghallgat”.

A Szcientológia központi vallásgyakorlata az auditálás, (a latin audire, „meghallgatni” szóból származik), ami a Szcientológia lelkésze és a hívő között zajló lelki tanácsadás pontos formája.

Könnyű belátni, hogy az ember erőfeszítései sok tekintetben messze elmaradnak az ideálisnak tekintett végtelen szellemi túléléstől. Elvesztette szem elől a Legfelsőbb Lényt, elveszítette saját szellemi természetének tudását, és az esetek többségében elfelejtette, hogy az élet sikeres részvételt követel meg mind a nyolc dinamikán. Ahelyett, hogy játszaná a szerepét a fizikai univerzum meghódításában, többé-kevésbé elbukik, s ez fájdalmat, öntudatlanságot eredményez, és azt, hogy vonakodik szembenézni a létezés kihívásaival.

Egy átlagos emberi élet során a thetán számos olyan tapasztalatra tesz szert, amelyek bizonyosan csökkenthetik szellemi tudatosságát. A sok élet folyamán teljesen szem elől tévesztheti saját valódi természetét, s a saját szellemiségétől történő ilyen eltávolodásával a nyolc dinaómikán való részvételének szintje és minősége is lecsökken.

Az auditálás ezt a hanyatlást fordítja meg. Lehetővé teszi a lény számára, hogy ledobja magáról az életről életre nehezebbé váló lelki láncokat – fájdalmainak, balszerencséinek, zavarodottságainak és saját erkölcsi vétkeinek e gyűjteményét.

Folytatás

  Előző Következő

Oldal eleje
Lépj Kapcsolatba Szójegyzék Könyvesbolt Az Ön véleménye Kapcsolódó Oldalak