A Szcientológia Kereszt Egy mai Vallás Elmélete és Gyakorlata Szcientológia
Válassz egy nyelvet
Keresés
-->
A Nemzetközi Szcientológia Egyház által összeállított tájékoztató kézikönyo Otthon
Tartalom
A Szcientológia Egyház hitvallásaBevezető
Fejezetek
1. fejezet A vallás meghatározása egy pluralista társadalomban
2. fejezet A Szcientológia vallás tantételei
3. fejezet A Szcientológia vallásgyakorlata
4. fejezet A Szcientológia vallás Írásai és szimbólumai
5. fejezet A Szcientológia vallás szervezetei
6. fejezet A Szcientológusok közösségi tevékenysége
7. fejezet L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítója
Függelékek
Szcientológia egyházak és missziók
Bibliográfia


Ötödik Fejezet


A Szcientológia vallás szervezetei
[]
A Szcientológia Egyház olyan egyházi struktúrát alkot, amely a különböző vallásos tevékenységek sokaságát egyesíti és koordinálja, ideértve nemcsak az auditálást és a képzést, hanem a hittérítést, a vallási vezetést, a kommunikációk továbbítását, terjesztési anyagok előállítását és sok más funkciót is. A Szcientológia vallási közösségét tehát a közös hit és vallásgyakorlás mellett a vallásos küldetéséhez egyedi módon hozzáigazított szervezeti forma is egyesíti.

kép

 A Szcientológusok világszintű hierarchikus vallási közösségben egyesülnek. Ennek a közösségnek a felépítése fontos, s a működés szempontjából is jelentős része a Szcientológia vallásnak. Tekintve, hogy a Szcientológia Írások megkövetelik, hogy a vallásgyakorlás a hagyományokhoz hű módon folyjon, a hierarchikus felépítés segít biztosítani, hogy a különálló egyházközösségek megkapják a szükséges támogatást és irányítást ennek eléréséhez. Így a világ minden egyházközösségében, minden Szcientológus számára biztosítva vannak a hagyományhű vallásos szertartások.

Ez az egyházi felépítés abban is segít, hogy egyesítse és koordinálja a különböző vallásos tevékenységek sokaságát – a központi vallásos szolgáltatásokon, az auditáláson és a képzésen kívül a hittérítést, a vallási vezetést, a kommunikációk továbbítását, terjesztési anyagok előállítását és sok más funkciót is. A Szcientológia vallási közösségét tehát nemcsak a közös hit és vallásgyakorlat egyesíti, hanem egy, a vallásos küldetésének előmozdításához egyedi módon hozzáidomított szervezeti forma is.

Ez a felépítés abban is segít, hogy a híveket más módokon is összehozza, például a Szcientológia ünnepeinek évenkénti megünneplésével, ideértve az alapító születésnapját és egy külön napot, amely a lelkészek munkájának elismerésére van fenntartva. Tízezrek látogatják ezeket az eseményeket, amelyeknek a hierarchia különböző szintjein található egyházközösségek adnak otthont.

Folytatás
  Előző Következő

Oldal eleje
Lépj Kapcsolatba Szójegyzék Könyvesbolt Az Ön véleménye Kapcsolódó Oldalak