A Szcientológia Kereszt Egy mai Vallás Elmélete és Gyakorlata Szcientológia
Válassz egy nyelvet
Keresés
-->
A Nemzetközi Szcientológia Egyház által összeállított tájékoztató kézikönyo Otthon
Tartalom
A Szcientológia Egyház hitvallásaBevezető
Fejezetek
1. fejezet A vallás meghatározása egy pluralista társadalomban
2. fejezet A Szcientológia vallás tantételei
3. fejezet A Szcientológia vallásgyakorlata
4. fejezet A Szcientológia vallás Írásai és szimbólumai
5. fejezet A Szcientológia vallás szervezetei
6. fejezet A Szcientológusok közösségi tevékenysége
7. fejezet L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítója
Függelékek
Szcientológia egyházak és missziók
Bibliográfia


Hetedik Fejezet


L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítója
[]
L. Ron Hubbardot a Szcientológusok világszerte úgy tisztelik mint a Szcientológia Egyház alapítóját és Írásainak egyedüli szerzőjét, akihez hasonló ember még nem élt. Nem úgy emlékeznek rá, mint olyan valakire, akit bálványozni vagy áldani kell, hanem mint emberre, akinek öröksége a Szcientológia vallás, amely nélküle is tovább él. Néhány dolgot meg kell említeni, hogy láthassuk, hogyan fedezte fel a Szcientológia vallás igazságait.

A KORAI ÉVEK

[kép]
A West Sussex-i, Saint Hill Manor Angliában. L. Ron Hubbard otthona 1959-től 1966-ig. Saint Hill a Szcientológia Egyház nemzetközi képzésének és az adminisztatív vezetésének is otthonául szolgált.

 L. Ron Hubbard 1911. március 13-án született a nebraskai Tildenben az Egyesült Államok haditengerészeti parancsnoka, Harry Ross Hubbard és Ledora May Hubbard fiaként. A gyakori utazás inkább szabály, mint kivétel volt a katonacsalád életében, így Hubbardék nem sokkal ezután a montanai Helenában telepedtek le. Az itt töltött idő alatt Hubbard összebarátkozott a bennszülött feketeláb indiánokkal, és különösen a törzs varázslójával, aki a fiatal Hubbardot a vértestvérség különleges státusával tisztelte meg.

Ahogy apját 1927-ben áthelyezték az Egyesült Államok Guam szigeti haditengerészeti bázisára, L. Ron Hubbard számára eljött az utazások időszaka, ami ki is töltötte a következő néhány évet. Ez többek között hatalmas utazásokat jelentett a Csendes-óceán déli térségeiben és a Dél-Kínai tengeren, s hosszú utakat Kínán keresztül a nyugati hegységekig.

Folytatás
  Előző Következő

Oldal eleje
Lépj Kapcsolatba Szójegyzék Könyvesbolt Az Ön véleménye Kapcsolódó Oldalak